Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Γ. Νικολιδάκης: «Αν Συνεχίσουμε το ίδιο Μοντέλο που Χωρίζει στα Δύο την Κρήτη Έχουμε Αποτύχει»
Γ. Νικολιδάκης: «Αν Συνεχίσουμε το ίδιο Μοντέλο που Χωρίζει στα Δύο την Κρήτη Έχουμε Αποτύχει» PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 03 Σεπτέμβριος 2021 11:14

Το σημαντικό ζήτημα της κλιματικής αλλαγής σε συνδυασμό με την απώλεια στόχευσης του νέου προγράμματος χρηματοδότησης για την Κρήτη,σε ουσιαστικές επενδύσεις για το νότο, ανέδειξε στην τοποθέτηση του, στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης παρουσία και του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Σκάλκου, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.

«Αν συνεχίσουμε το ίδιο μοντέλο ανάπτυξης που χωρίζει στα δύο το βόρειο με το νότιο τμήμα της Κρήτης, έχουμε αποτύχει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φαιστού επισημαίνοντας πως πρέπει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές.

Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε ο δήμαρχος Φαιστού ήταν η ενίσχυση των υποδομών και των οδικών δικτύων, η εκτροπή του Πλατύ Ποταμού, αλλά και η πρόσθετη αξιοποίηση του Φράγματος Φανερωμένης.

«Όταν ο υδροφορέας της Κρήτης νιτριποιείται διαρκώς, σε μερικά χρόνια δεν θα έχουμε νερό για να πίνουμε» επισήμανε ο Δήμαρχος Φαιστού, κάνοντας σαφές πως αν δεν υπάρξει μια ουσιαστική μέριμνα απονιτροποίησης κι εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα κι αν δεν υπάρξει προγραμματισμός που τουλάχιστον θα εξισορροπεί τις ανισότητες μεταξύ βορά και νότου , τότε ο όλος σχεδιασμός οδεύει προς την καταστροφή.

Ο κ. Νικολιδάκης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού στους δήμους, αλλά και στην ανάγκη μιας ουσιωδέστερης πολιτικής για τη συνολική διαχείριση των φυσικών και υδατικών πόρων.

 

 

att00007.jpg

att00010.jpg

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg